Zondagschot bezorgt Asser Boys bekerzege tegen Weerdinge

VOETBAL - Het bekerduel tussen vv Weerdinge en Asser Boys eindigde in een 0-1 zege voor de Assenaren. Matchwinner werd invaller Justin Smeenge. Zijn schot in de 64e minuut was Weerdinge-doelman Sjoerd Wolters te machtig.
"Het was een lucky-goal", aldus Smeenge. Zijn schot was niet eens zo goed. Sterker nog, eigenlijk was het een slecht schot die veel te slap en hoog was. Dat dacht ook Wolters, maar de goaly van de thuisploeg verkeek zich. Via de onderkant van de lat plofte de bal tegen de rug van de keeper en rolde daarna langzaam over de doellijn.

"Sneu", vond Weerdinge-trainer Erwin van Oosten. "We konden Asser Boys, een goed voetballende ploeg, lang op 0-0 houden en als we het tot de streep hadden kunnen vasthouden was het met de strafschoppen een loterij geworden. Dat was jammer, maar we hebben het als vierdeklasser toch aardig gedaan tegen een club die een klasse hoger speelt."

Over negentig minuten was de zege voor Asser Boys, getraind door Hemmo van der Wal, terecht. De Assenaren voetbalden makkelijker en kregen ook de meeste kansen. Maar de meeste kansen waren niet besteed aan clubtopscorer René Westerveen, die in de competitie al negen keer scoorde en er in Weerdinge zeker vier had moeten maken. Ook Willard Bouwmeester kreeg een megakans op de 0-1, maar mikte vrij voor Wolters naast. Door al die gemiste kansen groeide de hoop bij Weerdinge, maar die vervloog na dat zondagschot van Smeenge.