Offensieve dekking brengt dames E&O zege op DSS

De dames van E&O
De dames van E&O
HANDBAL - Na drie nederlagen op rij wonnen de handbaldames van E&O de thuiswedstrijd tegen DSS gewonnen. De ploeg van Saskia Lambers won met 35-21, na een ruststand van 16-15.
"De zege was terecht en ook broodnodig", gaf Lambers toe. "Ik heb er niet teveel de nadruk op gelegd, maar iedereen was er wel van doordrongen dat we van DSS moesten winnen. In de eerste helft leek het daar nog niet op, maar na rust hebben de dames het geweldig gedaan."

Lambers stapte in de tweede helft over van een gesloten 6-0 dekking naar een offensievere 5-1 dekking en dat pakte heel goed uit. "De opbouwrij van DSS kwam, in tegenstelling tot de eerste helft, veel moeizamer tot een afsluiting. De krachten vloeiden langzaam maar zeker weg bij hen, waardoor we ruim afstand konden nemen."

Ondanks de zege blijft E&O staan op de voorlaatste plaats in de eredivisie.met 5 punten uit 10 duels. DSS is na tien wedstrijden nog puntloos. V&L, de ploeg die op de belangrijke 6e plaats staat (die positie geeft nog recht op het spelen van de kampioenspoule) heeft 7 punten uit 9 duels.

Topscorers bij E&O: Anouk Nieuwenweg 11, Merel Freriks 5, Aniek Arends 4.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl