E&O wint van 'raar' Hellas

Tweede zege voor Emmenaren in kampioenspoule
Tweede zege voor Emmenaren in kampioenspoule
HANDBAL - De mannen van E&O staan na de tiende speelronde in de eredivisie op de belangrijke vierde plaats, de plek die aan het einde van de reguliere competitie recht geeft op het spelen in de kampioenspoule. De ploeg van trainer Edwin Kippers won bij Hellas met 18-20.
Bij rust keken de Emmenaren nog tegen een 11-9 achterstand aan bij de hekkensluiter. "Het ging allesbehalve lekker in de eerste helft", vond Kippers. "Hellas heeft een raar ploegje, waar we moeite mee hadden. Ze spelen om niet te verliezen. Traag en heel erg gesloten. Om zo'n team te breken moet je hoog tempo spelen, maar dat lukte in de eerste helft maar niet."

In de tweede helft maakte E&O het verschil, want binnen no time was het 11-18. "Maar die voorsprong raakten we bijna kwijt. Ze gingen offensiever spelen op onze linkeropbouwkant en daar hadden we geen antwoord op. Het werd 18-19 en tot overmaat van ramp kregen we in die laatste fase ook nog twee keer een tijdstraf (Boonstra en Josef), maar gelukkig scoorden we de 18-20."

Door de zege heeft E&O 12 punten uit 10 wedstrijden. Daarmee staat de ploeg 4e in de eredivisie. Het gat naar nummer 2, Houten, is 2 punten. Het gat naar nummer 5, Tachos, is ook twee punten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl