Alle kinderboerderijen tot woensdag dicht

Kinderboerderij (archieffoto)
Kinderboerderij (archieffoto)
ASSEN - Alle kinderboerderijen in Nederland zijn in elk geval tot woensdagmiddag gesloten vanwege de mogelijke uitbraak van vogelgriep in Hekendorp in Utrecht.Dat meldt de vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland (vSKBN).
Bij kinderboerderij De Beekdalhoeve in de Asser wijk Marsdijk waren de medewerkers vanochtend druk met het ophokken van de dieren. 'Wij zijn overvallen door het nieuws', vertelt Wilco Jonkman. 'Het geeft hier onrust onder ons personeel met een beperking. We hebben vanochtend zelfs opa's en oma's met kleinkinderen moeten wegsturen. Maar gelukkig hadden zij wel begrip.'

Afschermen

Vanaf woensdagmiddag mogen alleen de bedrijven die het pluimvee helemaal kunnen afschermen van de rest van de dieren en de bezoekers, de deuren weer openen. De rest blijft gesloten.

Totaal contactverbod

De vereniging benadrukt dat op geen enkele kinder- of stadsboerderij vogelgriep is aangetroffen. Voor alle bedrijven die pluimvee hebben, geldt wel een totaal contactverbod voor 72 uur. Ook hobbykippenhouders en pluimveetentoonstellingen vallen onder het verbod, aldus de vSKBN.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl