Grote schoonmaak na brand in manege Exloo

EXLOO - Ze zijn aangeslagen, maar tegelijk ook vastberaden om hun manege zo snel mogelijk weer in bedrijf te hebben. Vrijwilligers van de manege in Exloo zijn daarom maandagmorgen met een grote schoonmaak begonnen. Zondag brak er brand uit in het complex.

Verschillende brandhaarden

Er was sprake van drie of vier brandhaarden en het lijkt er dan ook sterk op dat de branden zijn aangestolen. Het vuur werd rond 9.00 ontdekt door Rick Eibergen, die de paarden kwam voeren. "Het regende behoorlijk en aan de buitenkant viel niets te zien, maar toen ik de deur opendeed sloeg de rook me tegemoet. Ik heb gelijk een aantal mensen gebeld en we zijn er samen in geslaagd om de elf paarden veilig naar buiten te krijgen."

Schade onbekend

Voorzitter Jan Haikens van de stichting hippisch centrum Exloo is aangeslagen door de gebeurtenissen. Hij kan nog niet inschatten hoe groot de schade is. Dat ligt onder andere aan het oordeel van experts die het dak moeten inspecteren. Een aantal lichtplaten is weggesmolten.

Volgens Haikens is de manege verzekerd en is alles er op gericht om het hippisch centrum weer zo snel mogelijk normaal te laten functioneren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl