Vrijspraak na fout van politie bij aanhouding

De agenten botsten op een andere auto
De agenten botsten op een andere auto
ASSEN - De rechter in Assen heeft een 28-jarige man uit Assen vrijgesproken van geweld tegen de politie. De agenten zijn bij de aanhouding namelijk in de fout gegaan.
Een huisgenoot van de man belde op 17 augustus de politie, omdat de Assenaar zijn telefoon had afgepakt. Dat deed de man, omdat hij nog 300 euro huur van de huisgenoot te goed had. Als de man hem zou betalen, zou hij de telefoon teruggeven.

Telefoon in meterkast

De 28-jarige man had de telefoon in de meterkast gelegd en de deur op slot gedaan. De politieagenten die naar de woning kwamen, wilden hem aanhouden voor diefstal van het mobieltje. Ze wilden ook de telefoon teruggeven aan het slachtoffer, maar daarvoor hadden ze de sleutel van de meterkast nodig en die weigerde de 28-jarige Assenaar af te geven.

Geweld

De agenten gebruikten geweld om de sleutel te pakken te krijgen. Ze zetten de man hardhandig tegen de muur en bogen zijn vinger om in een poging de sleutel uit zijn hand te trekken. Tijdens de worsteling zou de Assenaar daarna een van de agenten in de hand hebben gebeten.

Vrijgesproken

Volgens de rechter hadden de agenten geen geweld moeten gebruiken, omdat daar helemaal geen aanleiding voor was. Omdat zij de regels hebben overtreden, is de Assenaar vrijgesproken voor het bijten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl