Bedreigen en slaan: zestig uur voorwaardelijke taakstraf

Celstraf voor Assenaar
Celstraf voor Assenaar
ASSEN/KLAZIENAVEEN - Een 26-jarige man uit Klazienaveen heeft een voorwaardelijke taakstraf van zestig uur gekregen. Hij bedreigde een medewerker van de Sociale Dienst van de gemeente Emmen en hij sloeg zijn buurman in het gezicht.

In stukken snijden

De man verklaarde veel stress te hebben, nadat zijn bouwbedrijf vorig najaar in zwaar weer kwam. Een paar keer had hij een aanvaring met een klantmanager van de Sociale Dienst over de mogelijkheden om weer een opleiding te volgen. Eén keer dreigde hij de man na het werk op te wachten. Later zei hij tegen twee collega’s van de man dat hij hun collega zou opzoeken en in stukken zou snijden.

In juni dit jaar werd de Klazienavener opnieuw agressief, maar toen was zijn buurman het slachtoffer. Bij een ruzie over het knippen van de heg zou zijn buurman hem in het gezicht hebben gespuugd. Dat pikte de Klazienavener niet: hij sloeg de man in het gezicht.

Genoeg gestraft

De rechter vond een voorwaardelijke straf als waarschuwing genoeg. Inmiddels gaat het beter met de man en door de Sociale Dienst is hij ook al gestraft, doordat hij twee keer op zijn uitkering is gekort. Daarnaast mag hij niet meer bij de Sociale Dienst langskomen of bellen. Hij mag alleen nog schriftelijk contact opnemen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl