Cel en tbs geeist voor lastigvallen vrouwen en paard

Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
ASSEN - Een half jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor maximaal vier jaar. Dat eist het Openbaar Ministerie tegen een 42-jarige man uit Assen. Hij wordt verdacht van stalking van een 85-jarige vrouw, mishandeling van een andere vrouw en ontucht met een paard.
De man reageerde op een contactadvertentie van een 85-jarige vrouw uit Emmen. Maar zij wilde geen contact met hem, omdat ze iemand zocht van haar eigen leeftijd. Vervolgens begon de man haar kaarten te sturen, belde hij haar vaak op en stond af en toe voor haar deur.

Van de fiets getrokken

Zelf vond hij niet dat hij de vrouw had gestalkt. Ook ontkende hij dat hij een andere vrouw, die hij tijdens een fietstocht op een fietspad bij Ees tegenkwam, heeft mishandeld. De vrouw verklaarde dat ze een man op het fietspad zag staan. Toen ze vlakbij hem was, duwde hij haar van de fiets, waardoor ze in de sloot viel. Daarna pakte de man haar bij de arm en vroeg haar mee te gaan, terwijl hij naar de bosjes wees.

Ontucht met paard

In juni werd de Assenaar gefilmd, terwijl hij ontucht pleegde met een paard in Assen. Toen hij doorhad dat hij was gezien, ging hij er vandoor. De politie hield hem even later aan en onder zijn nagels werden DNA-sporen van het paard gevonden. Desondanks ontkende de man dat hij de dader was.

Paardenmishandeling

Het Openbaar Ministerie heeft onderzocht of hij in verband kon worden gebracht met de vele paardenmishandelingen van de afgelopen tijd, maar dat is volgens de officier van justitie niet zo. De Assenaar is verstandelijk beperkt en heeft psychische problemen. Deskundigen hebben hem verminderd toerekeningsvatbaar verklaard en zien tbs als enige manier om hem te kunnen behandelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl