Aandacht voor Drentse arbeidsmarkt in tv-programma Baanbrekers

Werkzoekenden
Werkzoekenden
ASSEN - Het programma Baanbrekers, dat woensdag voor het eerst wordt uitgezonden, geeft aandacht aan de Drentse arbeidsmarkt. In het programma worden werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact gebracht die elkaar in een andere situatie nooit zouden ontmoeten.
Gedeputeerde Ard van der Tuuk is te gast en verteld over de projecten in Drenthe op het gebied van werken en de arbeidsmarkt.

Proefwerken

In de uitzending gaat Baanbrekers op bezoek bij Evelyn van der Molen, tegenwoordig huisarts in Dalen. Zij deed vorig jaar mee aan het project Proefwerken in de zorg.

In 2013 konden zorgspecialisten en huisartsen een weekend komen proeven hoe het is om in Drenthe te wonen en te werken. In het project staat de koppeling centraal tussen vacatures voor hoogopgeleiden in de zorg en geïnteresseerden die de stap naar Drenthe willen maken gemaakt.

Meppel

Daarnaast gaat het programma voor Bureau B+O uit Meppel op zoek naar een geschikte kandidaat om de vacature voor tekenaar vervuld te krijgen.
Baanbrekers is woensdagavond om 20.25 uur te zien op NPO 2.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl