Achilles 1894 walst over jaargenoot Veendam 1894 heen in beker

VOETBAL - Zondaghoofdklasser Achilles 1894 heeft zich eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde in de noordelijke districtsbeker. De club uit Assen versloeg op eigen veld jaargenoot Veendam 1894, de hekkensluiter in de zondag 3e klasse C, met 9-2.
Romano Djababoe werd de grote man aan de kant van de thuisploeg. De aanvallende middenvelder scoorde vier keer. "Dit is me nog niet eerder gelukt. Ik heb er wel eens drie gemaakt in één duel. Ik ben er blij mee, ook al is het in een bekerduel tegen een derdeklasser", aldus Djababoe die bezig is aan zijn eerste seizoen bij Achilles 1894.

De formatie van trainer Theo ten Caat, die een uitstekende seizoenstart kent in de hoofdklasse C (de ploeg staat 5e), begon voortvarend tegen Veendam 1894. Binnen tien minuten stond het 2-0, door treffers van Djababoe en Roderik Timmer. Daarna verzwakte de thuisploeg en in die fase kwam Veendam op 1-2 uit een corner. In de laatste tien minuten voor rust pakte Achilles de draad weer op en via twee keer Djababoe en Wouter van der Molen werd de ruststand op 5-1 bepaald.

Iedereen op sportpark Marsdijk verwachtte dubbele cijfers in de tweede helft, maar die kwamen er niet. Sterker nog, Veendam mocht eerst nog de 5-2 maken. Daarna pakte Achilles de draad weer op en scoorde het via invaller Maik Molanus (6-2), Djababoe (7-2), Timmer (8-2)en invaller Remy Klaassens (9-2). Opvallend genoeg wist clubtopscorer Thomas Careman het net niet te vinden, al dacht hij daar zelf anders over bij een schot die via de onderkant van de lat de grond raakte. Volgens Careman en ook het thuispubliek was de bal over de doellijn, maar arbiter Geuzinge oordeelde anders.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl