Drenthina kan niet stunten tegen topklasser SC Genemuiden

VOETBAL - Drenthina is uitgeschakeld in de 2e ronde van het districtsbekertoernooi. De Emmenaren verloren op het veld van SVBO in Barger Oosterveld met 1-5 van topklasser SC Genemuiden.

Eerste helft

Genemuiden, dat drie klassen hoger speelt dan de Emmenaren, had vanaf het begin het initiatief en kreeg door Herman van Dijk en Philip Ties goede mogelijkheden op de openingsgoal. Maar beide keren belandde de bal naast het doel. Na 17 minuten was het wel raak. Aanvoerder Anne van der Kolk schoot een voorzet van Philip Ties van dichtbij binnen (0-1). Drenthina raakte niet in de war en kreeg even later zelfs een grote kans op de gelijkmaker. Maar Tom Brinks schoot geheel vrijstaand tegen de keeper op. Ondanks dat Genemuiden de betere kansen kreeg kwam Drenthina drie minuten voor de rust toch op gelijke hoogte. Mark Lubberts gaf een dieptepass op Tom Brinks, die met een hard schot de keeper van de gasten het nakijken gaf (1-1). Maar nog voor de pauze kwam Genemuiden weer op voorsprong. Een voorzet van Philip Ties werd bij de tweede paal simpel binnengetikt door Anne van der Kolk (1-2).

Tweede helft

Ook na de pauze dicteerden de gasten de wedstrijd. En dat resulteerde na zeven minuten al in een treffer. Een inzet van aanvaller Tjeerd Korf werd door een verdediger van Drenthina van richting veranderd, waardoor keeper Yannick Berends kansloos was (1-3). Deze klap kwam de ploeg van trainer Gerrie Benes niet meer teboven. Genemuiden was heer en meester en liet nog een aantal kansen onbenut. In de slotfase bepaalden Tjeerd Korf (met een boogbal) en Jacco Riemes de eindstand op 1-5.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl