Details zaak 'Bonnie en Clyde' worden begin maart behandeld

ASSEN - De zaak tegen het gangsterduo Antonio van de P. en Enise B. wordt begin maart inhoudelijk behandeld. Dat is duidelijk geworden bij een tussenzitting woensdagmiddag in de rechtbank van Assen.

Niet aanwezig

Beide verdachten, met de bijnaam Bonnie en Clyde, waren niet aanwezig bij de zitting. Voor B. was vervoer naar de rechtbank geregeld, maar ze liet het uiteindelijk afweten. P. koos er eerder al voor om in zijn cel te blijven. Ze tekenden een zogeheten afstandsverklaring.

Pogingen tot moord

De twee worden verdacht van onder meer poging tot moord op slachtoffers in Meppel en Enschede. De vrouw in Meppel werd in haar lies gestoken en beroofd. Daarna ontvoerden de twee haar in de kofferbak naar een natuurgebied bij Lelystad. Daar lieten ze de 52-jarige vrouw gewond, vastgebonden en afgedekt met takken achter.

In de kofferbak

Verder wordt het duo beschuldigd van gijzeling van een man uit Ruinen. Hij werd 's nachts in Echten in zijn auto overvallen. De twee dwongen hem in de kofferbak te gaan liggen, pakten zijn telefoon af en gingen er met de auto vandoor. De man kon uiteindelijk ontsnappen. Ze lieten een spoor van geweld achter en werden uiteindelijk in februari in Duitsland opgepakt.

Bekentenis

De twee hebben bekend en hebben een onderzoek achter de rug in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. De rapporten hierover zijn naar verwachting begin december klaar. Er worden geen nieuwe onderzoeken verricht.

Bij de pro-forma-zitting begin september, waren de verdachten ook niet aanwezig. Hun advocaat liet toen weten dat de twee begrijpen dat ze heel veel leed hebben veroorzaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl