CdK Tichelaar: Heb respect voor elkaars mening over De Punt

Jacques Tichelaar
Jacques Tichelaar
DE PUNT - Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar roept iedereen op respect te hebben voor elkaars mening over de beëindiging van de gijzeling bij De Punt.
Tichelaar laat weten kennis te hebben genomen van het vandaag gepresenteerde rapport over de treinkaping van 1977. "Ik ga me niet mengen in de inhoud van het rapport. Het is een aangelegenheid van het Rijk en de Tweede Kamer. Ik heb wel de behoefte om alle betrokken partijen op te roepen respect voor elkaars mening te hebben in deze gevoelige materie. Of het nu gaat om de gijzelnemers, de gegijzelden of andere burgers, ga verstandig en respectvol met elkaar om."

De Drentse Commissaris zegt goed contact te hebben met alle geledingen van de Drentse bevolking. "Hij kent ook de Molukse gemeenschap in Drenthe en weet dat zij een hechte en sterke gemeenschap zijn, die ondanks deze pijnlijke herinneringen, goed in staat zijn samen te leven met de andere Drentse inwoners en de gebeurtenissen een plek kunnen geven", laat de provincie weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl