Centrum Borger krijgt andere aanblik

BORGER - Het centrum van Borger gaat eindelijk op de schop. Na jaren van praten was vanmiddag de aftrap van het centrumplan. Het is de bedoeling dat het dorp weer een echt hart krijgt.
Nu wordt Borger letterlijk in tweeën gedeeld door de provinciale weg N374. Die weg blijft, maar krijgt wel een hele andere aanblik. Dat was een moeizaam proces, omdat het om een belangrijke verbinding met Stadskanaal gaat. "Maar het is ook belangrijk voor de toeristische uitstraling van Borger dat hier wat gebeurt. Daarom steunt de provincie dit centrumplan met een half miljoen euro", aldus gedeputeerde Rein Munniksma.

Niet alleen de weg wordt aangepakt, er komt ook een plein, zodat een noord-zuid-verbinding ontstaat. Daarvoor is het wel nodig om een deel van het voormalige gemeentehuis te slopen. De eerste fase van het centrumplan Borger kost 1,5 miljoen euro. Voor het begin van het toeristische seizoen moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Jaren geleden werd nog gedacht aan het aanleggen van een tunnel, maar dat bleek veel te duur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl