'Plan Wolbert kan suikerziekte ver terugdringen'

VALTHERMOND - Huisartsen denken dat het aantal patiënten met suikerziekte aanzienlijk teruggedrongen kan worden dankzij het plan van Tweede Kamerlid Agnes Wolbert (PvdA) uit Annen.
Met behulp van de tien miljoen euro die Wolbert in de Veenkoloniën wil uitgeven kan het aantal mensen dat insuline spuit zelfs met 75 procent slinken. Dat zegt huisarts Marcel de Vijlder uit Valthermond.

Bewegen en bewuster

De nieuwe aanpak moet ervoor zorgen dat inwoners van de Veenkoloniën gezonder gaan leven, door bijvoorbeeld meer te bewegen en bewuster te eten. Het geld is puur bestemd om te voorkomen dat mensen ziek worden. Hoe de nieuwe aanpak in de praktijk vorm zal krijgen is nog niet bekend. De Vijlder stelt voor dat lokale sportinitiatieven ondersteund worden en dat er geld vrij gemaakt wordt voor persoonlijke begeleiding van mensen die willen afvallen.

Minister Schippers

Vandaag heeft Wolbert het plan voorgesteld aan minister Schippers van Volksgezondheid. Het Tweede Kamerlid wil dat haar plan uitgerold wordt in de Veenkoloniën, omdat daar relatief veel mensen met gezondheidsproblemen wonen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl