Coevordense doet aangifte tegen Regilio Tuur

Coevordense doet aangifte tegen Regilio Tuur
Coevordense doet aangifte tegen Regilio Tuur
COEVORDEN - De 45-jarige Rianne Hilbink uit Coevorden heeft aangifte gedaan tegen oud-bokser Regilio Tuur. Hilbink is boos dat ze met een NSB'er werd vergeleken in de discussie over Zwarte Piet, zegt ze tegen het AD.
Tuur hield op Facebook een tirade tegen Nederlanders die Zwarte Piet steunen. "Ik ben er ziek van, stelletje klootzakken. Het is geen wonder dat zoveel van jullie de nazi's steunden tijdens de Holocaust", schreef hij onder meer. Tegen het AD zegt Hilbink dat haar opa in de Tweede Wereldoorlog joodse onderduikers verstopte in zijn boerderij.

Hilbink heeft aangifte gedaan wegens discriminatie. Ook stapte ze naar het Meldpunt Discriminatie en nam persoonlijk contact op met het Openbaar Ministerie in Amsterdam. De Coevordense wil dat Tuur zijn woorden intrekt. Tuur zegt tegen het AD dat hij "geen noodzaak" ziet om te reageren op de kwestie. Tegen de krant zegt hij: "Ik ben bereid elke prijs te betalen. Ik ben voor niets en niemand bang, zelfs al moet ik ervoor sterven. Alles wat ik vrees, is mijn God."

Het Facebook-account van Tuur staat niet meer online.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl