Molukkers én gegijzelde niet tevreden met onderzoek treinkaping

DE PUNT - Het Nieuw Moluks Comité is het niet eens met de uitkomsten van het rapport over de beëindiging van de treinkaping in De Punt in 1977.
Antis Maryanan van het Nieuw Moluks Comité: "Als mensen zich niet verzetten tegen een arrestatie, mogen zij niet geëxecuteerd worden. We leven in een rechtstaat." Volgens Maryanan is niet bewezen dat er geen sprake was van executie van de kapers, zoals minister van Justitie Ivo Opstelten wel stelt: "Ik ben bang dat dit archiefonderzoek daar niet voldoende antwoord op geeft, dus een parlementaire enquête moet een vervolgstap zijn."

Ook George Flapper, één van de gegijzelden, wil dat er nieuw onderzoek komt. Hij heeft er moeite mee dat zes van de negen kapers door geweld om het leven zijn gebracht: "De vrouwelijke kaper is op brute manier vermoord. Dat is een misdaad. Ik wil niet bevrijd worden, terwijl er gemoord is. Voor mij is er niets nieuws uit het rapport gekomen, de Tweede Kamer moet een parlementaire enquête instellen. Het is voor mij nu nog niet af."

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl