Dalen is opgelucht over behoud verenigingsgebouw

DALEN - Een historische dag voor Dalen. Zo bestempelen de Daler Brinkgroep, de gemeente Coevorden en bouwbedrijf Scholten de intentieovereenkomst die ze hebben gesloten over de toekomst van het voormalige gemeentehuis. Hierdoor houden 22 verenigingen een dak boven hun hoofd.
De overeenkomst werd donderdagochtend in De Spinde ondertekend. Ondernemer Johan Scholten gaat het complex voor een nog te bepalen bedrag kopen en garandeert dat de 22 verenigingen een accommodatie behouden. In een later stadium komen er ruim 30 woningen in combinatie met zorg. Daarvoor is het nodig om een deel van De Spinde te slopen. Dat gebeurt eind dit jaar.

Opgelucht

Ton van de Put van de Daler Brinkgroep is opgelucht. "We zijn hier als dorp jaren mee bezig geweest. In feite is nu een oud plan ineens toch weer levensvatbaar, omdat de gemeente er nu anders tegenaan kijkt." Dat wordt bevestigd door wethouder Jan Zwiers. "We praten over een belangrijke voorziening voor Dalen en daar moet je als gemeente ook wat voor over hebben. Er wordt een onafhankelijke taxatie gedaan en dan maken we de deal rond. Ik heb er volop vertrouwen in dat we er uit komen."

Dat vertrouwen is er ook bij Johan Scholten. "Natuurlijk wil ik als ondernemer geld verdienen, maar ik voel ook heel sterk een verplichting in de richting van het dorp."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.