Man uit Assen moet 10 jaar de cel in voor steekpartij in Groningen

GRONINGEN - Een 20-jarige Assenaar is veroordeeld tot 10 jaar cel voor de dood van de 27-jarige Gilbert van Leeuwaarde uit Groningen. Ook moet hij de nabestaanden een schadebedrag van ruim 5000 euro betalen.
Het OM had twaalf jaar geëist. De Assenaar stond terecht voor doodslag, geen moord, omdat voorbedachte rade niet bewezen kan worden.
Van Leeuwaarde werd eind februari in het hoofd gestoken na een uit de hand gelopen ruzie in de Peperstraat in Groningen. Een 40-jarige man die de verdachte na de steekpartij te lijf wilde gaan werd in zijn schouder gestoken. De vluchtte richting het politiebureau aan de Rademarkt, achtervolgd door vrienden van het slachtoffer. Agenten wisten uiteindelijk te voorkomen dat de verdachte te grazen werd genomen.

De rechtbank achtte noodweer niet bewezen. De Assenaar is zelf in de aanval gegaan. Daarnaast is hij schuldig bevonden aan mishandeling en twee maal openlijke geweldpleging in Assen en Groningen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl