Ontevreden vluchtelingen protesteren op stoep van opvang in Oranje

ORANJE - Een groep van ongeveer zeventig asielzoekers heeft zich op de stoep van het opvangcentrum voor asielzoekers in Oranje verzameld. Ze vinden dat het te lang duurt voordat ze een intake-gesprek krijgen met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Geen warme kleding
De mannen en kinderen zeggen tegen RTV Drenthe net zo lang te blijven zitten tot ze een afspraak hebben met de IND over een verblijfsvergunning. Ze hebben tassen met eten bij zich en zijn niet warm gekleed, maar zeggen toch te blijven zitten.


Verblijfsvergunning
De groep protesterende asielzoekers is al meer dan 65 dagen in Nederland en had naar eigen zeggen al binnen 45 dagen een gesprek met de IND moeten hebben. Ze hebben het idee te zijn vergeten. De groep is onlangs overgeplaatst vanuit de opvang in Uithuizen. Daar zaten in totaal 800 asielzoekers, waarvan de rest volgens de demonstranten al een verblijfsvergunning heeft gekregen.


Het COA verwijst voor een reactie door naar de IND en de IND heeft niet gereageerd op het verzoek tot commentaar.

Protest van 10-tallen asielzoekers op de stoep van AZC in Oranje. Ze willen een intake afdwingen met het IND pic.twitter.com/BDwhUSDnKb

— Petra Wijnsema (@Petrabythesea) November 20, 2014Bij asielzoekers #Oranje. Demo tegen lange procedure. Zeggen hier voorlopig te blijven. Straks op radio+tv #NOS pic.twitter.com/lVsLqKlv24

— Rienk Kamer (@rienkjkamer) November 20, 2014

Meer over dit onderwerp:
Oranje
Deel dit artikel: