Werkstraf geëist voor veroorzaken ernstig verkeersongeluk Haren

Werkstraf geëist voor veroorzaken ernstig verkeersongeluk Haren
Werkstraf geëist voor veroorzaken ernstig verkeersongeluk Haren
HAREN - Voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval op de Meerweg in Haren op 6 maart is tegen een 60-jarige man uit Joure een werkstraf van tachtig uur geëist. Daarnaast vindt de officier dat de Fries een rijontzegging van zes maanden opgelegd moet krijgen.
De Meerweg werd op dat moment flink op de schop genomen. De fietsers moesten daardoor deels over de rijbaan. De man uit Joure had als vrachtwagenchauffeur zijn wagen geladen en trok langzaam op. Hij schepte een 74-jarige fietser uit Eelderwolde. De man werd door de wielen van de vrachtwagen overreden. Het slachtoffer liep een verbrijzelde arm, een klaplong en botbreuken op. Zijn rechterbeen moest worden geamputeerd.

Volgens de officier is hier sprake van onvoorzichtig rijgedrag. De chauffeur had de fietser, die vermoedelijk in de dode hoek zat, niet gezien. De dode hoek werd volgens de aanklager echter vergroot door een scherm, camera, telefoon en schrijfblok op het dashboard.

De Fries heeft in zijn jarenlange loopbaan als chauffeur nooit een ongeval veroorzaakt. Toch werd hij nadien door zijn werkgever op straat gezet. "Een zaak die alleen maar verliezers kent", meende de officier.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl