Aa en Hunze wil pas windmolenbesluit na draagvlakonderzoek

In de Veenkoloniën zijn veel tegenstanders van windmolens
In de Veenkoloniën zijn veel tegenstanders van windmolens
GIETEN - Het Rijk mag geen definitief besluit nemen over de windmolenlocaties in de Veenkoloniën, voordat het draagvlakonderzoek onder de bevolking klaar is. Dat spreekt de voltallige raad van Aa en Hunze uit in een motie.
Op dit moment loopt er nog een onderzoek naar het draagvlak onder inwoners van Stadskanaal, Aa en Hunze en Borger-Odoorn over de komst van windmolens.

Felle protesten

De provincie heeft met het Rijk afgesproken dat er in Veenkoloniën 150 megawatt aan windenergie komt, wat neerkomt op zo'n 50 windturbines. Hiertegen zijn felle protesten vanuit het gebied, en daarom hebben de drie gemeenten besloten nog eens onderzoek te doen onder de inwoners. Want voor de Tweede Kamer is draagvlak een belangrijke voorwaarde voor het plaatsen van windturbines op land.

Kamp moet wachten

Op voorstel van D66 in Aa en Hunze is nu in een motie vastgelegd, dat minister Henk Kamp eerst het draagvlakonderzoek onder de bewoners moet afwachten, voordat hij een besluit neemt over de locaties voor de windmolens. Eerder deze week sprak Stadskanaal zich hiervoor al uit in een motie. In Borger-Odoorn is ook een soortgelijke motie aangenomen.

Het draagvlakonderzoek moet eind deze maand klaar zijn en de uitkomsten worden half december bekendgemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl