Vogelshow ter ere van 60-jarig jubileum op losse schroeven

EMMER-COMPASCUUM - Het is allerminst zeker of het 60-jarige jubileum van vogelvereniging De Vogelvrienden Crescendo dit weekend door kan gaan.
Door het vervoersverbod dat donderdagmiddag vanwege vogelgriep opnieuw werd afgekondigd, zit de vereniging in de problemen. Toen het vervoersverbod bekend werd, was net de keuring van zo'n 600 vogels achter de rug. Vrijdagavond is de prijsuitreiking. In ieder geval tot zaterdagmiddag 14.00 uur, als het 72-uur lange verbod, voorbij is, moeten de vogels blijven waar ze nu zijn.

Vogelshow

Zaterdag 22 en zondag 23 november hebben De Vogelvrienden een grote vogelshow in Emmer-Compascuum gepland ter ere van het 60-jarig bestaan van de vereniging. Als de show door het vervoersverbod niet door kan gaan, betekent dat een flinke financiële strop. Volgens secretaris Alex Bos lijdt de vereniging dan zo'n 1000 euro verlies. "Dat kunnen we misschien één keer aan, maar dan moet voor de rest alles meezitten."

Het zalencentrum waar de show wordt gehouden is in het voorste deel voor andere gasten nog wel gewoon toegankelijk. De vereniging hoopt vrijdagmiddag meer duidelijkheid te krijgen van het ministerie over een eventuele vervroegde opheffing van het vervoersverbod.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl