DOS'46 voert actie voor kunstgrasvelden

DOS'46 voert actie voor kunstgrasvelden
DOS'46 voert actie voor kunstgrasvelden
KORFBAL - Korfbalvereniging DOS'46 uit Nijeveen gaat geldinzamelingsacties op touw zetten voor nieuwe kunstgrasvelden. Het huidige veld is aan vervanging toe. De nieuwe accommodatie kost rond de 100.000 euro.
Het is de bedoeling dat er een nieuw hoofdveld komt van 20 bij 40 meter, volgens de nieuwe geldende afmetingen van de internationale korfbalbond. Het veld komt op de plek waar nu het huidige hoofdveld ligt van 30 bij 70 meter. Het nieuwe veld zal dwars op het oude hoofdveld worden aangelegd. Daarnaast wordt er een groot trainingsveld van 40 bij 40 meter aangelegd, waarop dus ook twee (jeugd-)wedstrijden gelijktijdig kunnen worden gespeeld.

De club wil zelf minimaal 50.000 euro inzamelen. Daarna willen ze aankloppen bij bedrijven of de gemeente Meppel.

Tijdens een ledenvergadering van de club werd bekend dat DOS'46 een tekort heeft van 37.500 euro. Dat komt door het faillissement van een sponsor, tegenvallende prestaties van het eerste team waardoor er minder entreegeld binnenkwam en minder kantineopbrengsten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl