IND: Asielzoekers Oranje sliepen niet buiten

ORANJE - De asielzoekers die gisteren protesteerden op de stoep van het opvangcentrum in Oranje, hebben volgens de Immigratie en Naturalistiedienst (IND) de koude nacht niet buiten doorgebracht. Na gesprekken met mensen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers en de gemeente zijn de demonstranten naar binnen gegaan.
"Het is verstandig dat ze naar binnen zijn gegaan. Want buiten slapen en demonstreren heeft geen invloed op de snelheid waarmee je wordt behandeld. Wij doen het zo snel mogelijk voor hen," licht IND directeur Rob van Lint toe. "Iedereen wordt behandeld op volgorde van binnenkomst."

Het protest van de asielzoekers begon gistermiddag. De vluchtelingen vinden dat het te lang duurt voordat ze een intakegesprek krijgen over een verblijfsvergunning. Ze zeggen dat andere asielzoekers al wel een gesprek hebben gehad hierover.

De IND zegt dat door de grote toestroom van asielzoekers de wachttijd is opgelopen tot twaalf weken. Er is extra personeel aangenomen om de toestroom te verwerken. Ze willen goed onderzoek doen, voordat iemand wordt toegelaten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl