Akkoord bereikt tussen Achmea en Leveste [update]

Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen
Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen
HOOGEVEEN - Er is een akkoord bereikt tussen Zorggroep Leveste Middenveld en zorgverzekeraar Achmea, Dat is gisteren tot stand gekomen. De zorgverzekeraar zou minder geld betalen aan het ziekenhuizen in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal, die vallen onder Leveste.
Achmea wilde onder meer dat Ziekenhuis Bethesda bij de goedkoopste van het land zou gaan horen. Hier kwam veel verzet tegen en de actiegroep Actie voor Bethesda riep op van verzekeraar te wisselen.

Niet onder druk

Volgens Achmea is het akkoord niet onder druk van de actiegroep tot stand gekomen, maar waren de onderhandelingen nog in volle gang. Wat het akkoord precies inhoudt, is nog niet bekend.

Zorgvuldig

Marga Haveman, regiomanager bij Achmea is blij met de overeenkomst. "Wij hebben ons in het belang van onze verzekerden ook altijd hard gemaakt voor de positie en de continuïteit van het ziekenhuis in Hoogeveen en de ziekenhuiszorg in Drenthe en Groningen. Als ziekenhuis en als verzekeraar zijn wij constructief met elkaar in gesprek geweest en dat heeft geresulteerd in een nieuwe overeenkomst voor 2015. Soms is het noodzakelijk dat partijen iets langer de tijd te nemen voor dit gesprek. Zorgvuldigheid staat voorop. Wij zijn blij dat er voor de inwoners in de regio, en in het bijzonder onze verzekerden, duidelijkheid is over de zorg volgend jaar", aldus Haveman.

Meerjarenbeleid

Zorggroep Leveste Middenveld is ook blij met het akkoord. Eric Janson, voorzitter Raad van Bestuur van ZLM: "Het is voor ons belangrijk dat we kwalitatief goede zorg dichtbij huis kunnen bieden aan de inwoners van Drenthe en Groningen. Die zorg moet ook betaalbaar zijn. Belangrijk daarbij is dat ons meerjarenbeleid voorziet in de zorg op de juiste plaats te kunnen bieden, in de eigen omgeving. Een sterk zorgnetwerk in onze regio." De komende maanden gaan ZLM en Achmea het beleid voor 2015-2020 verder uitwerken.

Sceptisch
Het comité Actie voor Bethesda laat weten sceptisch te zijn over het akkoord. "We weten nog niet wat er in het akkoord staat en dat zal ook wel duister blijven", zegt Frits Kappers. De geplande actie van het comité gaat morgen gewoon door.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl