EMCO-medewerkers in actie tegen dreigend baanverlies

EMMEN - Burgemeester Cees Bijl van Emmen krijgt volgende week honderden handtekeningen van verontrust EMCO-personeel aangeboden. Ze protesteren daarmee tegen de plannen ruim 100 tijdelijke contracten vanaf 31 maart niet te vernieuwen.
Vanaf volgend jaar worden de werkvoorzieningsschappen op een andere manier betaald. Het is nog onduidelijk wat hiervan precies de gevolgen zijn. De EMCO vreest in elk geval de tijdelijke medewerkers niet langer te kunnen betalen. De betrokken medewerkers zijn bang niet meer aan het werk te komen terwijl er bij de EMCO momenteel werk genoeg is.

De spanning loopt daardoor steeds verder op. Ze vrezen het thuiszitten en de inkomensgevolgen. Ze hebben als verzet inmiddels ruim 600 handtekeningen ingezameld. De PvdA in Emmen heeft het college van Emmen ondertussen gevraagd of er voor dit dreigende probleem een oplossing te vinden is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl