Na zestien jaar eerste bewoners naar Nieuwveense Landen

MEPPEL - Het heeft een tijd geduurd en de gemeente Meppel handenvol geld gekost. Maar de eerste bewoners kunnen vanaf vandaag in hun nieuwe huizen in de wijk Nieuwveense Landen.
Uit handen van wethouder Roelof Pieter Koning ontvingen Robin Wolbers en Paula Palsma een fruitboom voor hun tuin en natuurlijk de sleutels van hun huis.

Crisis

Nieuwveense Landen werd al in 1998 gestart als grote uitbreidingswijk tussen Meppel en Nijeveen. De gemeente kocht enorme lappen grond aan waar uiteindelijk 5.000 woningen zouden moeten komen. Met het voortgaan van de jaren en de komst van de crisis werden de plannen steeds meer bijgesteld en ingekrompen. Enkele jaren geleden besloot de gemeente zelfs bouwgrond weer af te schrijven als landbouwgrond, wat een behoorlijke zak geld kostte.

Op schema

Toch zit de wijk nu in de lift, aldus wethouder Koning. "De markt trekt aan en vandaag kunnen we de eerste 31 woningen opleveren. De komende jaren moeten dat 450 woningen in de eerste fase worden en we liggen voor op schema."

Wijkplatform

Een optimistische wethouder die ook ziet dat er op andere plaatsen in Meppel weer voorzichtig aan gebouwd gaat worden. Zoals in de wijk Bergierslanden, de laatste uitbreiding van Meppel voor Nieuwveense Landen. Met de komst van de eerste bewoners gaat de gemeente ook bezig om een wijkplatform te organiseren. "Deze mensen moeten de wijk gaan maken, zij zijn de pioniers van deze woonwijk", aldus Koning.

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl