Eerste militairen uit Havelte naar Afghanistan

HAVELTE - De eerste 34 militairen van de Johannes Post Kazerne in Havelte zijn naar Afghanistan vertrokken voor een nieuwe NAVO-missie.
De militairen van 43 Gemechaniseerde Brigade nemen gisteravond afscheid van hun familie op de kazerne in Havelte. De mannen en vrouwen vertrekken daarna met de bus naar Duitsland. Vanaf de luchthaven van Keulen vlogen de 34 militairen naar Afghanistan, meldt Defensie vandaag.

Missie

De militairen uit Havelte bereiden een operatie voor met de naam Resolute Support. Begin volgend jaar gaan ongeveer 100 Nederlanders aan de slag in Noord-Afghanistan. De Nederlanders leiden de Afghan National Security Forces op en adviseren de Afghaanse overheid.

"De Afghanen kunnen inmiddels veel zelf, maar nog niet alles en daarbij kunnen ze onze hulp goed gebruiken," staat op de Facebookpagina van 43 Gemechaniseerde Brigade.

Toestemming
Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde gisteren in met de missie in Afghanistan. De Nederlanders reizen naar Mazar-e-Sharif. De hoofdstad van de relatief veilige provincie Balch.

Afghanistan is vanaf januari zelf verantwoordelijk voor de veiligheid in het land. De Afghanen nemen het stokje na dertien jaar over van een internationale troepenmacht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl