FC Emmen wint in Velsen en blijft meedoen om periodetitel

VOETBAL - FC Emmen bijft volop meedoen in de strijd om de tweede periodetitel in de Jupiler League. De ploeg van Joop Gall versloeg in Velsen Telstar met 1-3.
Door die zege klimt Emmen naar de tweede plaats in de periodestand achter Almere City, dat 3 punten meer heeft dan de Drenten. In de reguliere stand staat FC Emmen na 14 wedstrijden op de 5e plaats met 25 punten. Koploper is NEC met 34 punten uit 13 duels.

Eerste helft
FC Emmen startte furieus en had binnen 50 seconden al op 0-1 moeten komen, maar clubtopscorer Cas Peters raakte de paal. Een veelbelovende start, maar dat bleek schijn. Telstar liet de Drenten het spel maken, maar daar hadden de gasten veel moeite mee. Het tempo was te laag en de keuzes die Emmen in aanvallend opzicht maakte waren vaak te moeilijk. Toch kwam Emmen in de laatste minuut voor rust op voorsprong. Uit een counter, ingeleid door Niek Vossebelt, legde Leandro Resida de bal precies op het hoofd van Boy Deul die simpel scoorde: 0-1.

Tweede helft
De eerste grote kans na rust was voor de Witte Leeuwen, maar op onverklaarbare wijze kregen Ralf Seuntjes en invaller Johan Kulhan de bal niet over de doellijn. Dat lukte Luis Pedro in de 68e minuut wel. De centrumverdediger kon gemakkelijk raak koppen uit een corner die perfect met het hoofd werd teruggelegd door Tim Siekman. De wedstrijd leek beslist, maar in de 82e minuut zorgde Seuntjes voor de1-2. Maar nog voordat de thuisaanhang was uitgeklapt schoot Peters FC Emmen, na goed voorbereidend werk van Roland Bergkamp, naar 1-3. Voor Peters betekende het zijn 11e treffer van het seizoen, waardoor hij nu alleen topscorer is in de Jupiler League.

FC Emmen-trainer Joop Gall was na afloop een zeer tevreden man. "Ik ben dolgelukkig met deze zege. Helemaal omdat het voor ons toch wel een omschakeling is om op zo'n veld te spelen. Het was misschien niet altijd even goed, maar ik vond ons wel de bovenliggende partij."