FC Emmen-trainer Gall "We kunnen ook vechtwedstrijden winnen"

VOETBAL - FC Emmen-trainer Joop Gall was vanzelfsprekend zeer tevreden over de 1-3 zege van zijn ploeg in Velsen. "Sterker nog, ik ben dolgelukkig. Voor ons is het toch wel even omschakelen op zo'n veld. We zijn een zeer egale ondergrond gewend en dit was allesbehalve een effen grasmat."

"We kunnen ook vechtwedstrijden winnen"

"Desalnietemin vind ik dat we toch een behoorlijke wedstrijd op de mat hebben gelegd. Het was niet altijd even goed, maar ik vond ons wel de bovenliggende partij", concludeerde Gall na afloop. "Telstar had veel ontzag voor ons. We hebben voor rust te weinig kansen gecreëerd ondanks het overwicht. In de tweede helft werd het meer een vechtwedstrijd, maar die wedstrijden kunnen we dus ook winnen."

Boy Deul: de man in vorm

Boy Deul opende kort voor rust de score met zijn derde treffer van het seizoen. "Dat is echt heel lekker voor me. Het was een goede aanval via Niek Vossebelt, die Leandro Resida bediende. Resida maakte een goede actie en gaf een perfecte voorzet." Deul is al enkele weken de man in vorm bij FC Emmen. "Ja, het gaat lekker. Precies zoals ik wil. Ik wil veel spelen, wedstrijden winnen en goals maken. Waar dat dan toe moet leiden? Een andere club?... Wie weet?

Cas Peters maakt zijn 11e van het seizoen

FC Emmen maakte in Velsen alweer de 40e treffer in de competitie. Daarnee is de club uit Drenthe de eerste club in het betaalde voetbal die de grens van 40 goals bereikt. Die goal kwam van de voet van clubtopscorer Cas Peters. "Maar een belangrijk deel van die goal komt op naam van Roland Bergkamp. Geweldig hoe hij het overzicht bewaarde", vond Peters. De Twent is door zijn goal weer alleen topscorer in de Jupiler League. Het was geen onbelangrijke goal overigens, want de aanvaller scoorde nog geen twintig seconden na de aansluitingstreffer van de thuisploeg.

"Periodetitel? Dat kan zeker!"

Met 12 punten uit 5 wedstrijden doet FC Emmen volop mee in de strijd om de tweede peridodetitel. Alleen Almere City FC staat nog boven de ploeg van Gall. "Maar Almere komt nog op bezoek volgende week maandag. Maar eerst moeten we naar FC Oss en daar hebben we iets recht te zetten van vorig jaar", vindt Gall. FC Emmen kreeg daar vorig seizoen een vreselijk pak slaag. "8-0 werd het ja", zegt Peters met een enorme glimlach. "Maar toen was ik er nog niet bij. Het wordt volgende week echt niet 8-0 hoor... Of we deze periode kunnen pakken? Dat kan zeker. Maar ook al redden we het niet, dan is er nog geen man over boord. We spelen goed, scoren gemakkelijk en pakken veel punten. Bovendien geeft de huidige vijfde plaats ook gewoon recht op het spelen van de play-offs."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl