Trailrunners halen geld op voor schapen Holtingerveld

© Toonbeeld/Frans de Vries
HAVELTE - Vandaag is de allereerste trailrun op het Holtingerveld bij Havelte. Trailrunning is de snelst groeiende tak van de hardloopsport.

Avontuurlijk & Uitdagend

Bij trailrunning gaat het meer om de beleving en minder om de tijd. Hardlopers zijn veelal de grote loopevenementen door de bebouwde kom een beetje zat en zoeken iets nieuws. Bij trailrunning gaat er het erom een zo avontuurlijk en uitdagend mogelijke route uit te zetten waarin zoveel mogelijk dat het gebied te bieden heeft te benutten.

Hardlopen door de bergen

Van oorsprong is trailrunning het hardlopen door de bergen, het voormalig berglaufen. Bergen zijn er niet veel in Nederland maar mooie natuur wel. Zeker in de noordoostelijke provincies is er mooie natuur te vinden en kun je nog eens een lange route uitzetten zonder dat je veel over asfalt moet lopen.
In de afgelopen maanden heeft organisator Winfried Bats een hele serie met trailruns opgezet onder de naam Run Forest Run. Vandaag kunnen er twee afstanden gelopen worden: 15 en 30 kilometer. Foto's van de trailrun.

Schaapskooi

Met het evenement wil de organisatie geld inzamelen voor de Stichting Schaapskooi Holtingerveld. "Wij willen graag met ieder evenement bijdragen aan een concreet natuurproject. Dat lukt niet altijd omdat een gebied vaak uit meerderen beheerders en eigenaren bestaan en er soms verschillende belangen spelen maar bij het Holtingerveld is dit wel gelukt. De schapen van de stichting worden over een groot deel van het terrein ingezet en dat creëert een gemeenschappelijke belang."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl