DZOH - Balk eindigt onbeslist, LTC onderuit in Leek

VOETBAL - DZOH was vanmiddag niet in staat de nummer twee Balk uit Friesland te verslaan. In de wedstrijd in de 1e klasse E stond na zeven minuten al de 1-1 eindstand op het scorebord.
Doelman Nick Schepers schatte een voorzet verkeerd in, waardoor de gasten uit Friesland al na twee minuten op een 0-1 voorsprong kwamen. Doelpuntenmaker was Johan Lyklema. Hij was het eerste kwartier van de wedstrijd de gevaarlijkste man bij Balk.

Nog geen vijf minuten later weet de thuisploeg de gelijkmaker te scoren. Brain Bokkers schiet raak van binnen de 16 meter.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg invaller Ralf Kuipers nog een directe rode kaart, waarna Roy Stroeve in de 94ste minuut nog een overwinning had kunnen stelen. Hij verzuimde echter de Friese doelman Hessel Altenburg te verschalken.

Met dit gelijkspel blijft DZOH steken in de middenmoot.

LTC

In de 1e klasse E speelde LTC uit Assen uit tegen VEV '67. De wedstrijd in Leek eindigde in 2-0 voor de thuisploeg. Het eerste doelpunt viel al in de vijfde minuut uit een vrije trap. Doelpuntenmaker: Jan Herman Teeninga. De tweede goal liet niet lang op zich wachten. Zo'n tien minuten later schoot Vincent de Koning de 2-0 voor VEV '67 tegen de touwen.

De Assenaren probeerden nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar de spaarzame mogelijkheden voor het doel van VEV waren niet besteed aan Theo Hoogeveen en David Modderman. In de tweede helft werd het vooral een fysiek duel tussen beide teams, zonder dat er nog grote kansen werden gecreëerd.