ONR-trainer Marco IJzer stapt op

Marco IJzer stapte deze week op bij tweedeklasser ONR
Marco IJzer stapte deze week op bij tweedeklasser ONR
VOETBAL - Tweedeklasser ONR uit Roden verloor zaterdagmiddag met 1-3 van Noordscheschut. De club uit Roden deed dat met Rien Hut als eindverantwoordelijke man, omdat eerder deze week hoofdtrainer Marco IJzer opstapte.
Maandag besloot de club het aflopende contract van IJzer niet te verlengen. Op de website van ONR staat dat dit in goed onderling overleg is gebeurd. "De voorzitter vertelde me dat ik een zeer goede trainer ben, met relatief goede resultaten", laat IJzer weten. "Toch wilde de club op zoek naar een nieuwe man volgend seizoen. Dat kan natuurlijk. Maar de voorzitter stuurde vervolgens een mail naar de spelers, waarin werd aangegeven dat er twijfel bestaat of ik de aandachtstpunten richting het volgende seizoen voldoende in kan vullen." Die opmerking schoot IJzer in het verkeerde keelgat. "Ik wil niet gissen naar de twijfel die er bestaat. Ik wil mezelf kunnen zijn als trainer. Ik heb er lang over nagedacht en uiteindelijk de knoop doorgehakt om per direct te vertrekken."

"Er zijn twee verliezers"

"Ik wil eigenlijk helemaal niet dat er teveel aandacht aan deze situatie wordt geschonken en wil ook helemaal niet natrappen want uiteindelijk zijn er twee verliezers: de club en ik. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt en het gaat me niet in de koude kleren zitten."

"Hoe staat het met mijn cluppie?"

"Er breken moeilijke tijden aan voor me", zegt IJzer. "Ik kan helemaal niet zonder het spelletje. Ik heb zoveel plezier aan het trainersvak. Ik wil ook nog even benadrukken dat ik totaal geen rancune heb naar de spelers. Sterker nog, ik wens ze het allerbeste. Ik heb vanochtend de analyse van Noordscheschut en DESZ, de tegenstander van volgende week, nog naar de aanvoerder gestuurd. En vanmiddag stond ik bij mijn oude club Gorecht langs de lijn en vroeg ik in de rust aan iemand hoe mijn cluppie ervoor stond. Ik moet er dus nog wel aan wennen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl