Miedema houdt WK-droom Oranje levend

Miedema is kampioen
Miedema is kampioen
VOETBAL - De Oranje-dames mogen blijven hopen op deelname aan het WK in Canada volgend jaar. Door een treffer van Vivianne Miedema uit Hoogeveen speelde het Nederlands team het eerste finaleduel in de play-offs met 1-1 gelijk tegen Italië. Aanstaande donderdag is de return in Verona. "We moeten het donderdag afmaken. Dat kan zeker. We weten dat we altijd wel een doelpunt kunnen maken", zei Miedema na afloop van het duel dat gespeeld werd in het stadion van Den Haag.
In de eerste helft waren Nederland en Italië aan elkaar gewaagd, maar in de 19e minuut kwamen de Italianen op voorsprong door een goal van Gabbiadini. Nederland ging daarna op zoek naar de aanval, maar de ploeg oogde nerveus en het trio Melis, Miedema en Martens werden maar niet echt in stelling gebracht. Een keer was Miedema dichtbij een treffer, maar haar kopbal kort voor rust werd van de lijn gehaald.

Na rust gooide Oranje alle schroom van zich af en Miedema schoot al snel de verdiende gelijkmaker binnen. Daarna was het wachten op de tweede Oranje-goal, maar ondanks kansen voor Miedema, Melis, Middag en Martens bleef het bij 1-1. "We begonnen niet goed", vond Miedema, maar in de tweede helft hebben we ons goed hersteld. Het is alleen jammer dat we ons niet beloond hebben met meer goals."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl