Heren E&O klimmen door uitzege naar gedeelde 2e plek

HANDBAL - De heren van E&O wonnen de uitwedtrijd bij Quintus in Kwintsheul met 28-34. Door die zege klimmen de Emmenaren naar de gedeeld 2e plaats in de eredivisie.
Een plek bij de eerste 4 was de doelstelling voorafgaand aan het seizoen. Die plek geeft recht op het spelen in de kampioenspoule en die doelstelling ligt binnen handbereik voor het team van Edwin Kippers.

E&O domineerde vrijwel de gehele wedstrijd. Alleen in het begin moesten de Emmenaren nog een achterstand wegwerken (bij 3-2), maar na de 3-4 ging het snel. Via 9-13 ging E&O met 12-17 rusten. Vooral Marco Kehrenberg (met zes treffers in het laatste kwartier van de eerste helft) en Jan Josef hadden een belangrijk aandeel in de ruime voorsprong bij rust.

In de tweede helft kwam de thuisclub, mede door een dubbele tijdstraf voor E&O (voor Roelof Smeenge en Sjoerd Boonstra) nog terug tot 17-20, maar de Emmenaren reageerden via treffers van Kehrenberg, Justin Semmelink, Smeenge en Martijn Fuhler razendsnel. Die tik (23-17) kwam de thuisclub niet meer te boven.

Topscorers E&O: Marco Kehrenberg 7, Jan Josef 6, Sjoerd Boonstra 5, Peter Lambert 4

"We worden steeds breder"

"Quintus gaf vanaf het einde van de eerste helft Jan Josef mandekking", vertelt E&O-coach Edwin Kippers. "Hij was in de laatste fase van de eerste helft onze beste man. In de tweede helft heb ik hem na een paar minuten vervangen door Martijn Fuhler, die drie goals achter elkaar scoorde. Dat geeft aan dat we groeien in de competitie. We worden breder en meerdere spelers pakken hun verantwoordelijkheid en dus ook meer initiatief."

"We zijn klaar voor Hurry Up"

Volgens Kippers is zijn ploeg klaar voor Hurry Up. "We spelen prima de laatste tijd en je merkt toch dat het bij Hurry Up wat stroefjes verloopt. We gaan onbevangen de strijd aan en stel dat we een punt pakken, dan voelt dat als een overwinning."

Stand

E&O heeft na de zege op Quintus 14 punten uit 11 wedstrijden. Daarmee staat de ploeg op gelijke hoogte met Houten, dat morgen nog in actie komt tegen de nummer 4 in de stand, Lions 2 (die ploeg heeft 13 punten, maar is uitgesloten van deelname aan de kampioenspoule). Hurry Up staat daar ver boven. De Zwartemeerders hebben na de 27-26 thuiszege op Hercules, 22 punten uit 11 wedstrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl