Consternatie op vliegveld Eelde door brandlucht uit vliegtuig

EELDE - Een melding over een brandlucht in een geland vliegtuigje, leidde tot consternatie op Groningen Airport Eelde.
Omstreeks 13.10 uur landde een eenmotorig vliegtuig met twee inzittenden op het vliegveld. De inzittenden meenden een brandlucht te ruiken en waarschuwden de luchtverkeersleiding.

Hulpdiensten

Volgens het protocol voor crisissituaties op het vliegveld is vervolgens een GRIP (Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure) situatie afgekondigd en gingen de hulpdiensten ter plaatse.

Geen brand

In het vliegtuigje is geen brandlucht meer vastgesteld en er is ook geen brand geweest. De twee inzittenden zijn voor de zekerheid onderzocht door medewerkers van de ambulancedienst. Er is geen letsel vastgesteld. Het vliegtuig is naar een hangar gebracht, zodat het verder onderzocht kan worden.

Social media

Op social media gonsde het van de geruchten, doordat er een alarmering van de hulpdiensten was uitgegaan waarin werd gesproken over een vliegtuigcrash. Ook was er onduidelijkheid bij de hulpdiensten over de toestand op het vliegveld. Uiteindelijk bleek er weinig aan de hand te zijn.
Crash (Klein: GAE 1B-Grip:1) Groningen Airport Eelde Machlaan 14 A Eelde 039367 038131 030399
— Grote Incidenten (@groteincidenten)

RT @JordiHaverdings: @LuchtvaartN_NL Situatie onder controle op Groningen Airport #Eelde @AirportEelde pic.twitter.com/9roSJLnlzY
— LvnNL (@LuchtvaartN_NL)

Op Eelde heeft een vliegtuig na het landen last van lichte rookontwikkeling in de cockpit. Luchthavenbrandweer is onderweg.
— Niels A (@nielsa52)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl