Nieuw Buinen en Hoogeveen vergeten te scoren

VOETBAL - De topper in de 1e klasse F, tussen Hoogeveen en Nieuw Buinen, eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Opmerkelijk, want beide ploegen kregen opgelegde kansen. Nieuw Buinen mocht het meest aanspraak maken op de zege, want buiten het eerste kwartier domineerde de ploeg in het oranje.
Zo bleven de topschutters in de 1e klasse F, Marco Hartman (scoorde al 10 voor Hoogeveen) en Koen Hateboer (staat op 7 treffers voor Nieuw Buinen), dus zonder treffer. Met name Hateboer mag zich dat aanrekenen, want de aanvalsleider van de gasten kreeg zeker drie grote kansen op een treffer.

Hoogeveen startte sterk en binnen drie minuten ramde Daniël Manning al op de kruising, maar naarmate de eerste helft vorderde werd Hoogeveen slordiger en werd Nieuw Buinen de bovenliggende partij. Er kwamen kansen voor Koen Hateboer, maar tot drie keer toe kreeg de spits de bal niet langs Hoogeveen-keeper Raimon Benjamins. De doelman van de thuisclub mocht overigens van geluk spreken dat hij de wedstrijd mocht uitspelen, want een charge op Mike Reuvers werd slechts bestraft met geel.

Na rust herstelde Hoogeveen zich redelijk en de eerste kans was ook weer voor de ploeg van het trainersduo Theo Metz/John Kikkert, maar de technisch begaafde Shakki Mohamed raakte de paal. Aan de andere kant zag Aukes zijn schot gekeerd worden door Benjamins en verspeelde Hateboer zijn vierde grote kans van de middag door met zijn schouder te koppen. Andy Kreeft was voor de thuisclub nog dichtbij een treffer, maar zijn kopbal werd overgetikt door Robert Smit, de keeper van Nieuw Buinen.

Twee keer rood

Hoogeveen eindigde het duel niet met elf man. Andy Kreeft kreeg in de slotminuut direct rood, na een vermeende kopstoot. Op dat moment stond trainer Kikkert al langs de omheining, vanwege commentaar op de leiding.

Pas op de plaats

Voor zowel Hoogeveen als Nieuw Buinen betekent het gelijke spel een (voorlopige) pas op de plaats in de stand van de 1e klasse F. Door de zege van Dieze West staat die ploeg nu met 25 punten al zes punten voor op Nieuw Buinen en Hoogeveen, die 3e en 4e staan. Daartussenin staat SVBO met 22 punten uit 10 duels.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl