Fidom matchwinner MSC, Alcides verdient meer en Achilles 1894 kansloos

Jos Fidom enige doelpuntenmaker dit weekend bij Drentse zondaghoofdklassers
Jos Fidom enige doelpuntenmaker dit weekend bij Drentse zondaghoofdklassers
VOETBAL - MSC blijft volop meedoen in de strijd om de koppositie in de hoofdklasse C. De Meppelers versloegen op eigen veld Quick'20 met 1-0. Alcides hield hoogvlieger Rohda Raalte knap op 0-0, maar verdiende meer en het Asser Achilles 1894 kwam er niet aan te pas in Huissen tegen RKHVV (3-0).

MSC - Quick'20 1-0

Jos Fidom werd de matchwinner in Meppel. Zijn goal, al na 10 minuten, betekende de enige treffer in het treffen tussen MSC en Quick'20. Door de zege staat de ploeg van het trainersduo Brandsma/Blom nog steeds vierde in de hoofdklasse C, maar is het gat met koplopers Sneek Wit Zwart en Juliana'31 maar drie punten.

Rohda Raalte - Alcides 0-0

Rohda Raalte, de club van Martin Drent die de eerste periodetitel in de wacht sleepte, was het meest tevreden met het gelijke spel tegen Alcides. De middenmoter uit Meppel kreeg met name in de tweede helft kansen op meer, maar er werd niet gescoord.

RKHVV - Achilles 1894 3-0

Het Asser Achilles 1894 had weinig te vertellen in Huissen, waar RKHVV vooral voor rust domineerde. Via Köse kwam de thuisclub op snel 1-0 en binnen 20 minuten was het ook al 2-0. Keverley was de maker van de tweede treffer. Thomas Careman, de topscorer van Achilles 1894 teisterde na rust nog de lat met een afstandschot, maar het slotakkoord was voor RKHVV. Nejjari bepaalde de eindstand op 3-0.

Stand hoofdklasse C

Sneek Wit Zwart en Juliana'31 staan met 22 punten uit 10 duels gezamenlijk bovenaan in de hoofdklasse C. Rohda Raalte heeft 20 uit 10 en dan volgt MSC met 19 punten uit 10 wedstrijden. Achilles 1894 staat 7e met 14 uit 10 en Alcides staat daar één plek en één punt onder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.