Faillissement Bosma Bedden Emmen zorgt voor verwarring

EMMEN - Het faillissement van Bosma Bedden in Emmen zorgt voor verwarring bij klanten van de gelijknamige beddenwinkel in Assen.
Bosma Bedden in Assen krijgt klanten over de vloer voor een faillissementsverkoop, maar het bedrijf is helemaal niet failliet. De drie broers Bosma opereren weliswaar onder dezelfde naam, maar de winkels staan verder los van elkaar. Het faillissement van de zaak in Emmen heeft dus geen gevolgen voor de zaken in Assen en Winschoten.

Adverteren
De Bosma-broers zijn nu in conflict met het bedrijf Promaxa over het gebruik van hun merknaam. Dat bedrijf verkoopt de inboedel van de failliete vestiging in Emmen en Promaxa adverteert nog altijd met de naam Bosma Bedden. Dus komen onder meer in Assen klanten over de vloer voor een faillissementsverkoop.

Rectificatie
"Promaxa mag de naam niet gebruiken, dat recht hebben ze niet", vertelt Pieter Bosma uit Winschoten. In het Dagblad van het Noorden verscheen vanochtend een rectificatie over de faillissementsverkoop, maar dat is voor Bosma niet genoeg. Hij heeft inmiddels een merkenrechtenadvocaat op de zaak gezet.

"We zijn druk bezig met een doorstart in Emmen. Binnenkort is er weer een echte Bosma Bedden in Emmen", zegt Pieter Bosma.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl