Cel voor botvieren seksuele lusten op kinderen

Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
ASSEN - De 59-jarige B. A. uit Assen is veroordeeld voor ontucht op vier Drentse vakantieparken en campings.
De man krijgt 45 dagen celstraf en daarnaast een jaar voorwaardelijk met een extra lange proeftijd van tien jaar, omdat het gevaar voor herhaling volgens deskundigen groot is. A. krijgt ook reclasseringstoezicht en moet zich psychiatrisch laten behandelen. Verder moet hij een van de slachtoffertjes, een meisje van 7 jaar, tweeduizend euro schadevergoeding betalen.

Kinderen betast
A. betastte tussen de zomer van 2012 en begin vorig jaar in zwembaden van De Westerbergen in Echten, De Huttenheugte in Dalen, Diana Heide in Amen en Witterzomer in Assen kinderen. Ook zou hij zichzelf voor hun ogen hebben bevredigd. Minimaal zeven kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar werden slachtoffer.

Geheugenverlies
De Assenaar ontkende tijdens de rechtszaak twee weken geleden alles. In maart zei hij nog tegen de rechtbank dat hij het zich niet kon herinneren, omdat hij aan geheugenverlies zou lijden. Deskundigen hebben inmiddels vastgesteld dat daar helemaal geen sprake van is. Of de man pedofiel is, hebben de psycholoog en de psychiater niet kunnen vaststellen, omdat A. alles ontkent.

Observatieteam
Op de camping in Amen hielden leden van een observatieteam van de politie de man in de gaten. Zij zagen hoe hij zichzelf voor de ogen van meerdere kinderen begon te bevredigen. Ook dit klopte niet, verklaarde A. achteraf.

Lusten botvieren

De rechtbank schrijft in haar vonnis dat ze het de man 'zwaar aanrekent hij kinderen in zwembaden opzocht om zijn seksuele lusten op te botvieren'. Dat A. al vaker is veroordeeld voor zedendelicten, maakt het volgens de rechtbank nog ernstiger.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl