Tbs'er slaat begeleider bewusteloos met thermoskan

Dief moet onbetaald werken
Dief moet onbetaald werken
ASSEN - Zeven maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van drie jaar. Dat legde de rechtbank in Assen op aan een 28-jarige man uit Groningen.
De man, die vanwege een veroordeling tot tbs in de Van Mesdagkliniek zit, sloeg in mei vorig jaar in Hoeve Boschoord een begeleider buiten bewustzijn. Hij moet de man drieduizend euro schadevergoeding betalen.

Terugkeer in maatschappij
De Groninger werd tien jaar geleden veroordeeld tot gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging en zat sinds 2008 in Hoeve Boschoord. Hij was al bezig met terugkeer in de maatschappij toen hij na een verlof begin dit jaar niet terugkwam. Toen de politie hem terugbracht, moest hij naar strengere afdeling.

Ruzie
Vlak na die overplaatsing kreeg de man ruzie met een van zijn begeleidsters. Toen een mannelijke collega voor haar opkwam, ging de 28-jarige tbs'er volledig door het lint. Hij sloeg de medewerker van de kliniek in Zuidwest-Drenthe zeven keer met een volle thermoskan, die hij toevallig in de hand had, tegen het hoofd. Collega’s die de tbs'er van het slachtoffer af probeerden te trekken, waren bang dat de man het niet zou overleven.

Hersenkneuzing
De medewerker van de tbs-kliniek liep een hersenkneuzing en meerdere hoofdwonden op. Ruim een jaar lang had hij veel hoofdpijn en last van geheugenverlies.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl