Provincie stopt 'eindeloze' vergunningen melkveehouderij

Archieffoto koeien, RTV Drenthe/Steven Stegen
Archieffoto koeien, RTV Drenthe/Steven Stegen
ASSEN - Drentse melkveehouders krijgen van de provincie niet meer eindeloos de tijd om na het verlenen van een vergunning, tot uitvoering daarvan over te gaan. Binnen een jaar na verlening moet er een concreet plan zijn en binnen drie jaar moeten bouwkundige voorzieningen zijn gerealiseerd.
Het college van GS heeft dit besloten omdat er volgens gedeputeerde Rein Munniksma sprake is van steeds meer aanvragen om uit te breiden, zonder dat er al concrete plannen bestaan. "We moeten zorgvuldig omgaan met de ammoniakruimte omgaan. Als boeren voor in de verre toekomst vergunningen aanvragen zonder er nu iets mee te doen, dan blokkeren ze daarmee de mogelijkheden voor collega's die op dit moment wel concrete plannen hebben."

Volgend voorjaar komt er nieuw landelijk stikstofbeleid en krijgt de provincie meer ruimte om afspraken te maken met verschillende partijen over maatregelen rond stikstof.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl