Iedere Drent 50 cent voor een nieuwe ijshal

De ijsbaan in De Bonte Wever gaat volgend jaar dicht
De ijsbaan in De Bonte Wever gaat volgend jaar dicht
ASSEN - Als alle Drenten maandelijks 50 cent betalen kan er een nieuwe ijshal in onze provincie gebouwd worden. Dat is een idee van Luc Rengers van de PvdA in Assen.
De ijsbaan in De Bonte Wever gaat in 2016 dicht, waardoor Drenthe geen kunstijsbaan meer zou hebben. Volgens Rengers mag dit niet gebeuren. Hij roept alle sporters in Drenthe op om solidair met schaatsliefhebbers te zijn en de petitie voor het behoud van de Asser ijsbaan te tekenen. "Stel je voor dat accommodaties voor het beoefenen van andere sporten opeens gaan sluiten. Geen voetbal meer in Drenthe? Te gek voor woorden", aldus Rengers.

Mocht de ijsbaan alsnog sluiten, dan kan een sportfonds uitkomst bieden, zegt de PvdA'er. "Met een maandelijkse sportbelasting van 50 cent per inwoner is jaarlijks 2,4 miljoen euro binnen te halen. Een nieuwe accommodatie kost zo'n 13,6 miljoen euro. Binnen zes jaar is daarmee een nieuwe ijsbaan en een ijshockeybaan betaald. Zal de Provincie Drenthe hier niet een renteloze lening op los kunnen laten?"

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl