PvdA Drenthe: stop procedure Transferium De Punt

Hier moet het transferium komen
Hier moet het transferium komen
DE PUNT - Stop de procedure Transferium De Punt en onderzoek eerst nut en noodzaak. Dat zegt PvdA-Statenlid Herman Beerda.
Beerda zal daar dinsdag voor pleiten tijdens een commissievergadering over het onderwerp. Volgens het Statenlid is het de vraag of het transferium er nog wel moet komen. "Welk probleem lost het op? Het gebied heeft te maken met krimp, de N33 is inmiddels verdubbeld en de locatie is vlakbij een beschermd natuurgebied."

Het transferium zou langs de A28 bij De Punt moeten komen, vlakbij het Drentsche Aa-gebied, en zo'n tweeduizend parkeerplekken moeten hebben. Zo zou de stad Groningen beter bereikbaar moeten worden. De eerste plannen dateren van 2010, maar er is steeds meer verzet tegen het transferium.

Statenlid Beerda verwacht dat er een meerderheid zal zijn voor zijn voorstel. Ook de gemeenteraad van Tynaarlo wil dat er eerst een onderzoek naar nut en noodzaak komt, voor er verder gegaan wordt met de procedure.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl