Noorderlingen vliegen om prijs naar Gdansk

GDANSK - Het is vooral de prijs van tickets en verblijf die reizigers vanaf luchthaven Eelde naar de Poolse stad Gdansk aantrekt. Sinds 28 oktober vliegt prijsvechter Wizz Air naar de Poolse stad.
Een bezettingsgraad van zo'n tachtig tot vijfentachtig procent. Dat moet volgens luchtvaartmaatschappij Wizz Air mogelijk zijn op de bestemming Gdansk. Sinds de start van de lijndienst zitten de vliegtuigen volgens Wizz Air redelijk vol. Gemiddeld gaan er zo'n 120 tot 150 passagiers mee per vlucht.

Goedkope bestemming uitproberen

Veel studenten en ouderen vliegen nu naar de Poolse stad. Nu de tickets nog goedkoop zijn, proberen ze het uit.

Een van die reizigers is Tom Schipper uit Assen. Hij is er samen met een neef. Schipper: "We hadden van tevoren geen verwachtingen en laten het over ons heen komen." Volgens Bartek Barski van Tourist Office Gdansk bezoeken elk jaar zo'n zeven tot acht miljoen toeristen de stad. Vooral vanwege de prijs.

Polen gaan zelf ook mee

In Noord-Nederland werken zo'n 45.000 Polen. Zij zijn voor de luchtvaartmaatschappij ook een reden om op Eelde te vliegen.

Uitbreiding netwerk Wizz Air

Volgens woordvoerder Daniel de Carvalho van prijsvechter Wizz Air wordt nagedacht over uitbreiding van vluchten naar Oost-Europa. Maar dan moet deze bestemming zich eerst bewijzen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl