Geen zorgplafond voor de ziekenhuizen in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal

HOOGEVEEN - Er is in het contract voor 2015 tussen zorgverzekeraar Achmea en de ziekenhuizen in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal geen plafond afgesproken over het aantal behandelingen.
Ook blijft het brede aanbod van zorg hetzelfde als nu. Regiomanager Marga Haveman en ZLM-ziekenhuisbestuurder Eric Janson zeggen dat morgenochtend toe op Radio Drenthe.
Voor hart- en vaatziekten en verloskunde geldt wel een afspraak: ook daar is er geen plafond, maar als het aantal behandelingen stijgt in vergelijking met 2014 gaan de zorgverzekeraar en de ziekenhuizen praten over een oplossing voor de kosten en een oplossing. Een boycot van Achmea en overstappen naar een andere zorgverzekeraar omdat er een plafond zou zijn hoeft dus niet volgens Havenman.

Lijnrecht tegenover actiecomité
Het verhaal van Haveman en Janson staat lijnrecht tegenover dat van het Hoogeveense Comité Behoud Bethesda dat vermoedt dat er wel een plafond is. Want hoe zou anders het miljoenenverschil tussen Achmea en de Zorggroep Leveste Middenveld (ZLM) zijn opgelost?, zo vroeg actievoerder Frits Kappers zich afgelopen maandag nog af tijdens een boycotbijeenkomst tegen Achmea.

Meerjarencontract
ZLM en Achmea hebben op hoofdlijnen al overeenstemming over het meerjarenbeleid van de ziekenhuizen in Emmen, Stadskanaal, Hoogeveen en de andere zorginstellingen van ZLM. In 2015 praten beide partijen verder over een meerjarencontract vanaf 2016.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl