Teeven: Van der Most is niet gematst

Ook staatssecretaris Teeven stapt op
Ook staatssecretaris Teeven stapt op
ORANJE - Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie ontkent ondernemer Hennie van der Most bevoordeeld te hebben, door zijn vakantiepark in Oranje te gebruiken voor de huisvesting van Syrische vluchtelingen.
Teeven reageerde in de Kamer op beschuldigingen van PVV-Kamerlid Fritsma. Teeven en Van der Most zouden elkaar volgens Fritsma kennen van partijbijeenkomsten van de VVD. "Hier klopt gewoon iets niet," zei het PVV-fractielid in de Tweede Kamer.

"Dezelfde mensen die feestelijke partijonderonsjes hebben, sluiten een enorme miljoenendeal over de opvang van asielzoekers."

Geen bemoeienis
Teeven reageerde dat hij geen enkele bemoeienis heeft met de huisvesting van de Syrische vluchtelingen in Oranje. Dat laat hij over aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, het COA.

Volgens Teeven is er dan ook geen schijn van belangenverstrengeling. "Wat de heer Fritsma doet, is echt appels en peren bij elkaar slepen en er dan chocola van maken," zei de getergde staatssecretaris.

Motie
De SP heeft in de Kamer een motie ingediend dat het COA meer moet overleggen met de bevolking van Oranje over de opvang van de Syrische vluchtelingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl