Mensen met beperking gaan aan de slag in Wildpark

'Geen aanwijzingen voor afblazen Wildpark Gasselte'
'Geen aanwijzingen voor afblazen Wildpark Gasselte'
GASSELTE - Mensen met een beperking gaan aan de slag bij het Wildpark in Gasselte. Zestien medewerkers van werkvoorzieningschap Alescon kunnen er na de opening aan het werk.
Zoo Consultants, het bedrijf achter het Wildpark, merkt bij andere dierenparken in Nederland waar zij eigenaar zijn dat het erg goed werkt. "We willen van het Wildpark een maatschappelijk project maken," vertelt Bernou Wagenaar van Zoo Consultants.

De bedoeling is dat de medewerkers die in het park gaan werken zoveel mogelijk uit de regio komen.

Vrijwillige senioren

Het park neemt naast de elf vaste basiskrachten, die het verzorgen van de dieren op zich nemen, ook elf gepensioneerde vrijwilligers aan. Zij gaan de bezoekers informatie geven over de dieren in het park.

"Deze vrijwilligers uit de directe omgeving moeten als het ware het park gaan dragen als ambassadeurs. Bij andere parken hebben wij ook een groep vrijwillige senioren aan het werk, en als je ziet hoe enthousiast die vertellen over het park, dat is echt aanstekelijk," aldus Wagenaar.

Er worden ook werkplekken ingevuld door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Naar verwachting moet het Wildpark in juli volgend jaar opengaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl