Havelte krijgt oorlogsmuseum en buitensportcentrum

HAVELTE - Het dorp Havelte krijgt een oorlogsmuseum. Het museum komt in een loods van de voormalige gemeentewerf aan de Van Helomaweg in het dorp.
De gemeente Westerveld was al een tijdje op zoek naar een nieuwe invulling van de gemeentewerf. Maar omdat het in een natuurgebied en een waterwingebied ligt, is niet alles mogelijk.
Zes ondernemers reageerden in augustus van dit jaar op een oproep van Westerveld voor een nieuwe bestemming. Uiteindelijk heeft de gemeente gekozen voor het plan van ondernemer Rob Baaiman uit Havelterberg.

Buitensportcentrum

Baaiman wil het terrein rondom de loodsen gaan gebruiken als buitensportcentrum voor activiteiten als paintball en boogschieten. In het museum komen spullen uit de Tweede Wereldoorlog en de tijd van de Koude Oorlog te staan.

Binnenkort is er gesprek tussen de gemeente en de Drentse ondernemer over de verdere invulling van het plan. De gemeente moet namelijk eerst het bestemmingsplan aanpassen voordat hij kan beginnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl